Home » , » HOCHEI: Ei sunt campionii României

HOCHEI: Ei sunt campionii RomânieiPentru prima dată de la înființarea clubului, hocheiștii de la Dunărea au obținut titlul în Liga Națională de Hochei. Iată-i pe campionii noștri:

În play-off lotul gălățenilor a fost format din:

Otto Onodi, portar, 21 de ani, a mai jucat pentru Sport Club Miercurea Ciuc și Ferencváros Budapesta (Ungaria). La loturile naționale, Onodi, a jucat pentru echipele U 18 și U 20 ale României, la trei ediții ale Campionatelor Mondiale. În meciul patru al finalei cu Steaua a reușit un shoot-out, după care a fost supranumit ”Otto-bloc” de suporterii gălățeni. 

Viorel Radu, portar, 44 de ani, a mai evoluat pentru Steaua București și Dinamo București. Împreună cu echipa națională a României a participat la numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale. Este considerat unul dinte cei mai buni portari ai României din ultimii 20 de ani. A jucat și la mai multe ediții ale Cupei Continentale împeună cu Steaua București. 

Botond Flinta, fundaș, 27 de ani. Pe lângă echipele din Miercurea Ciuc, Hochei Sport Club (I și II) și HC, Botond a mai jucat pentru Alba Volan Székesfehérvár în campionatul din Austria și Ferencváros TC-Ungaria, grupare cu care a jucat în Liga Mol. În Liga Mol, Botond Flinta a jucat și cu prima echipă de la HSC Miercurea Ciuc. Botond a evoluat pentru toate echipele naționale ale României. Titlul obținut cu Dunărea nu este primul, fundașul harghitean a mai obținut alte trei titluri cu Hochei Sport Club Miercurea Ciuc.  

Attila Goga, fundaș, 33 de ani. A mai jucat în cariera lui la HSC Miercurea Ciuc, club cu care a cucerit mai multe titluri naționale, HC Miercurea Ciuc, Corona Brașov și Progym Gheorgheni, echipa din orașul natal. La echipele naționale a jucat la toate categoriile, U 18, U 20 și seniori, cu care a participat la mai multe ediții ale Campionatelor Mondiale. A sosit la Dunărea la începutul sezonului împreună cu ceilalți doi jucători de națională de la Sport Club Miercurea Ciuc, Flinta și Szocs. Cu mai multe prezente în Cupa Continentală, Attila Goga a fost cel mai bine clasat fundaș, în clasamentul marcatorilor, din sezonul regulat și barajul pentru semifinale. 

Szabolcs Szocs, atacant, 35 de ani. Fost căpitan al echipei naționale de seniori, Szabolcs Szocs a jucat în cea mai mare parte a carierei la HSC Miercurea Ciuc, cu care  căștigat mai multe titluri de campion al României. Pentru un sezon, Szabolcs Szocs, a jucat și la Corona Brașov. La fel ca ceilalți doi jucători proveniți de la HSC Miercurea Ciuc, Szabolcs Szocs, a jucat la toate echipele naționale ale României ( U 18, U 20 și seniori). Szabolcs Szocs a fost cel mai bun marcator al finalei cu Steaua, în cele cinci jocuri din finală a marcat două goluri și a oferit 6 pase decisive, acumulând un total de 8 puncte.  

Adrian Irimia, atacant, 23 de ani. Născut și format la Galați, la clubul Dunărea, Adrian Irimia, a mai jucat în cariera lui Steaua București, echipă cu care a jucat atât în Liga Mol cât și în LNH. Campion al României în premieră. Ce poate fi mai frumos, pentru Adrian Irimia, decât un titlu de campion cu echipa la care s-a lansat.

Levente Lorincz, atacant, 28 de ani, a mai jucat pentru Sport Club Miercurea Ciuc și Corona Brașov, în Liga Mol și Liga Națională de Hochei. Sezonul trecut a fost în lotul gălățenilor dar din cauza unei accidentări a evoluat foarte puțin pentru Dunărea. A fost al treilea marcator al finlei LNH, în care s-a remarcat prin golurile decisive marcate pentru Dunărea. Alături de Vitali Donika a marcat cele mai multe goluri, cinci, în finala LNH. 

Cătălin Geru, atacant 45 de ani. Gălățeanul Cătălin Geru a mai jucat pe lângă Dunărea la Steaua București cu care a cucerit mai multe titluri de campion. La echipele naționale a jucat la numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale. La unul din jocurile din seria semifinală cu Corona Brașov, fosta campioană, vetemnaul căpitan a spus că dacă Dunărea se va califica în finală el se va retrage. Acum așteaptă nerăbdător jocurile din Cupa Continentală cu Dunărea.  

Mircea Necula, atacant, 20 de ani. A jucat doar pentru Dunărea Galați. În 2009 a jucat pentru echipa națională U 18 a României la Campionatul Mondial. campionn al României în premieră. pe parcursul sezonului a fost omul bun la toate, în lipsa fundașilor, gălățeanul Mircea Necula, atacant de meserie, a jucat și în linia fundașilor.   

Attila Balint, atacant, 25 de ani. La echipele de club a jucat pentru Hochei Sport Club Miercurea Ciuc cu care a câștigat mai multe titluri de campion al României, echipă cu care a jucat în Cupa Continentală, competiție rezervată echipelor campioane în care Dunărea va juca din toamna acestui an. De asemenea, cu cei de la HSC Miercurea Ciuc, Attila Balint a jucat în mai multe sezoane de Liga Mol. Balint a trecut cu brio probele din cantoanmentul de la Brașov. A debutat cu gol pentru Dunărea, în primul amical al sezonului cu Corona Wolves Brașov. După un sezon de pauză Attila Balint a revenit pe gheață și a câștigat titlul de campion cu Dunărea.  

Adrian Palak, (Slovacia), atacant, 24 de ani. Sezonul trecut a jucat în prima ligă din Slovacia,  HK Dukla Trencin și la HK 95 Povazska Bystrica-jucător aflat în probe. În partea a doua a sezonului a stat în umbra liniei ucrainiene și a intrat de fiecare dată când a fost nevoie. În sezonul regulat și barajul pentru semifinale a fost cel mai bun marcator de la Dunărea. 

Vitali Donika, (Ucraina), atacant, 32 de ani. Ultima echipă la care a jucat a fost HK Sarov din Rusia în sezonul 2013-2014. Înainte să evolueze în Rusia, în sezonul 2012-2013, Vitali Donika a jucat pentru Donbass Donetsk în Ucraina, echipă cu care a evoluat în KHL (Kontinental Hockey League), unde a fost coleg cu Jaroslav Obsut, de la Corona Wolves Brașov. Tot cu Donbass Donetsk, Vitali Donika, a jucat în trei sezoane ale Cupei Continentale, competiție câștigată de ucrainieni în 2013. La echipa națională a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei: U 18, U 20 și seniori. Alături de colegul de linie Szabolcs Szocs, a făcut un play-off extraordinar, cu cele cinci goluri marcate în finală Donika alături de Lorincz au fost cei mai buni marcatori din finală cu câte 5 goluri.    

Konstantin Ryabenko, (Ucraina), fundaș, 31 de ani. Sezonul trecut a jucat în Kazakhstan pentru Beibarys Atyrau. În cariera lui a mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev, Dinamo Kharkov, Berkut Kiev, Polonia, Stoczniowiec Gdansk și KH Sanok, sau Rusia, Krylia Sovetov 2. Pentru echipele naționale Ryabenko a jucat la trei ediții ale Campionatelor Mondiale, două la U 20 și una la seniori. Unul dintre fundașii de bază ai echipei în cele mai multe jocuri a fost în prima linie alături de colegul său ucrainian Roman Shcherbatyuk sau de Attila Goga. 

Dimitri Nimenko, (Ucraina), atacant 26 de ani. Ultima echipă pentru care a evoluat, înainted e Dunărea, a fost Berkut Karaganda din Kazakhstan. A mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Kompanion Kiev, Donbass Donetsk I şi II, Sokil Kiev. De asemenea a mai jucat în Belarus pentru HK Gomel (I şi II). La echipa naţională a evoluat la mai multe ediţii ale Campionatelor Mondiale seniori şi juniori, ultima oară a jucat pentru Ucraina sezonul trecut la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A. În play-off Dimitri Nimenko a avut un aport decsiv la calificarea în finală fiind al doilea marcator al echipei. 

Sergei Chernenko, (Ucraina), atacant 30 de ani. Înainte de Dunărea a jucat în Ucraina la Kompanion Kiev. În cariera lui a mai jucat la echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev (I şi II),  HK Kiev sau din Suedia: Kramfors Alliansen, Lugnviks IF. La echipele naţionale a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei (U 18, U 20, seniori), la şase ediţii ale Campionatelor Mondiale. În meciul decisiv din semifinala cu Corona Brașov, Chernenko a marcat un gol de generic. În barajul pentru semifinale a fost al doilea marcator al echipei cu 51 de puncte, 21 de goluri și 30 de pase decisive. 

Roman Sherbatyuk, (Ucraina), fundaș, 33 de ani. În ultimele două sezoane a jucat pentru Levy L’viv în Ucraina. Fundașul ucrainian nu a fost la prima experiență în România. Între 2002 și 2005 a jucat în Liga Națională de Hochei pentru Sport Club Miercurea Ciuc. La echipele naționale a jucat la cinci ediții ale Campionatelor Mondiale de juniori și seniori. În barajul pentru semifinale, prima fază a LNH în care a participat a acumulat 13 puncte, din 4 goluri și 9 pase decisive. În seria semifinală cu Brașovul a suferit o accidentare, după ce a primit un puc în față, ceea ce l-a făcut indisponibil în meciul patru al semifianlei cu Corona. 

Istvan Nagy, fundaș 33 de ani. A sosit la Dunărea înaintea meciurilor din play-off sub formă de împrumut de la Sport Club Miercurea Ciuc. În finala cu Steaua a fost al doilea cel mai bun marcator dintre fundași. 

Szabolcs Papp, fundaș 32 de ani. Alături de colegul său de la Sport Club Miercurea Ciuc, Istavn Nagy, cu care a jucat în prima linie la Galați, a sosit la Dunărea special pentru a întări linai fundașilor pentru play-off.     

Ede Mihaly, atacant 29 de ani. Unul dintre cei patru jucători ciucani care au sosit la Dunărea pentru a întări echipa înaintea play-off-ului. A marcat ”o dublă” pentru Dunărea în victoria 7-0 din meciul patru al finalei cu Steaua.   

Tamas Biro, atacant 23 de ani. Jucător sosit la Dunărea special pentru duelurile din play-off cu Corona Brașov și Steaua București. În finala mare a acumulat patru puncte pentru Dunărea, din 3 pase decsive și un gol.

În seazonul regulat și barajul pentru semifinale pentru Dunărea au mai jucat:

Lucian Hangan, portar, 25 de ani, pe lângă Dunărea a mai jucat pentru Steaua București în LNH și Liga Mol. În sezonul recent încheiat a reușit un shoot-out, în unul din meciurile cu Sportul, împreună cu ”Otto-bloc”

Alexandru Munteanu, fundaș, 20 de ani. Produs din pepiniera clubului Dunărea. A jucat pentru Dunărea Galați cât și pentru echipa națională U 18 a României.

Anton Cristian Popa, atacant, 20 ani, jucător crescut la Dunărea Galați la Centrul de Copii și Juniori. Internațional U 18 și U 20. La fel ca Gabriel Spridon a fost dorit de alte echipe din LNH dar a ales Dunărea Galați.

Valentin Vlase, atacant, 30 de ani. În cariera sa a jucat pentru o sigură echipă, Dunărea Galați

Nicușor Horghidan, atacant, 19 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.

Paul Burada, atacant, 48 de ani, decanul de vârstă al echipei. Pe lângă Dunărea a mai jucat pentru Steaua București și Sportul Studențesc București. La echipele naționale a jucat la mai multe ediții de Campionate Mondiale. În sezonul în care Dunărea a câștigat titlul, Burada a jucat în 9 meicuri. 

Bogdan Neagoș, atacant, 26 de ani. Până la Dunărea, a evoluat în cariera lui doar la Progym Gheorgheni, Progym fiind echipa din orașul natal. Sosit la Dunărea în vară, Bogdan Neagoș a jucat în sezonul regulat și barajul pentru semifinale. În sezonul regulat a jucat în zece meciuri, a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. 

Levente Szekely Csata, fundaș, 21 de ani, a mai jucat pentru Progym Gheorgheni și Sport Club Miercurea Ciuc U 18. În sezonul regulat a evoluat în toate cele zece jocuri și a acumulat un punct. 

Mihai Horghidan, fundaș, 19 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați. În prima parte a sezonului a jucat în 4 meciuri și a marcat două goluri. 

Felician Secuianu, fundaș, 38 de ani, a jucat dor pentru Dunărea Galați. Are în palmares un Campionat Mondial de juniori sub 18 ani, cu echipa națională a României.

Alin Daniel Rusu, fundaș, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați. În cariera lui a jucat la Campionatul Mondial U 18 cu echipa națională a României. 

Marius Adrian Stoian, portar, 19 ani, a mai evoluat pentru echipele de juniori ale Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați. În acest campionat a apărut pe gheață în câteva jocuri din prima parte a sezonului. 

Gabriel Spiridon, atacant, 19 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al clubului Dunărea, cu mai multe prezențe la Campionatele Mondiale U 18. S-a retras din activitate pe parcursul sezonului.   

Istvan Sprencz, fundaș, 29 de ani. A evoluat pentru Dunărea în trei jocuri din sezonul regulat.

Josef Adorjan, fundaș,  40 de ani. Pentru Dunărea a jucat în 11 meciuri. În cariera s-a Adorjan a jucat la aproape toate echipele din LNH: Dunărea, Corona Brașov, Progym Gheorgheni, Sport Club Miercurea Ciuc sau Steaua București. 

Ladislav Rytnauer, (Cehia) atacant, 34 de ani. După ce finlandezii au părăsit echipa la Galați au revenit jucătorii din Cehia. Atacantul Ladisalv Rytnauer a jucat pentru Dunărea în zece mecuri în care a acumulat 21 de puncte, 8 goluri și 13 pase decsive.

Michal Jeslinek, (Cehia) atacant, 35 de ani.  A jucat pentru Dunărea în câteva meciuri din sezonul regulat în care s-a făcut remarcat. De la Dunărea a plecat în prima ligă din Franța, Ligue Magnus, la Briançon.

Adam Rasner, (Cehia) fundaș, 26 de ani. Cei doi atacanți cehi, Rynauer și Jeslinek au sosit la Dunărea împreună cu Adam Rasner. Pentru fundașul ceh a fost al treilea sezon consecutiv în care a îmbrăcat tricoul Dunărea Galați.  

Andre Lakos, (Austria), fundaș, 25 de ani. Sosit la Dunărea pentru ediția 2014 a Cupei, Lakos a jucat un meci în LNH pemntru Dunărea, în victoria 12-3 cu Progym Gherogheni.

Oliver Setzinger, (Austria), atacant 31 de ani. La fel ca Lakos a sosit la Galați pentru Cupă și a jucat un meci, 12-3 cu Progyym, în ediția 2014-2015 a LNH.

Antrenori:

Cornel Chiriță, antrenor principal, 55 de ani. În finalul sezonului, înaintea play-off-ului, a sosit  la Dunărea și împreună cu Marius Trandafir și Teodor Mocanu a obținut titlul în LNH.  

Marius Trandafir, antrenor principal, antrenor secund, 37 de ani. A mai antrenat echipele de juniori ale clubului Dunărea, unde a descoperit și format mai mulți jucători cât și echipa de seniori, din postura de antrenor principal. De asemenea, Marius Trandafir este și selecționerul echipei naționale sub 20 de ani a României. După plecarea lui Kari Rauhanen, la chair primul meci al sezonului în LNH, Marius Trandafir a (re)devenit antrenor principal. Din postura de principal a condus echipa în sezonul regulat și barajul pentru semifinale. În finalul sezonului a făcut echipă cu Cornel Chiriță și Teodor Mocanu la cârma echipei campioane.

Teodor Mocanu- Pe tot parcursul sezonului Teodor Mocanu a fost în staff-ul echipei campioane din postură de antrenor secund.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger