Home » , » HOCHEI: Ucrainienii continuă la Dunărea

HOCHEI: Ucrainienii continuă la Dunărea


Cei cinci jucători ucrainieni, care au câștigat împreună cu Dunărea titlul sezonul trecut în LNH, fundașii: Konstantin Ryabenko (32 de ani) și Roman Shcherbatyuk (34 de ani), și atacanții: Vitali Donika (33 de ani), Dimitry Nimenko (27 de ani), Sergei Chernenko (31 de ani),  vor continua la echipa campioană și în sezonul viitor. 

Vitali Donika-înainte de a juca la Galați a fost în Rusia la HK Sarov din Rusia. Înainte să evolueze în Rusia, în sezonul 2012-2013, Vitali Donika a jucat pentru Donbass Donetsk în Ucraina, echipă cu care a evoluat în KHL (Kontinental Hockey League). Tot cu Donbass Donetsk, Vitali Donika, a jucat în trei sezoane ale Cupei Continentale, competiție câștigată de ucrainieni în 2013. La echipa națională a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei: U 18, U 20 și seniori. Alături de colegul de linie Szabolcs Szocs, a făcut un play-off extraordinar, cu cele cinci goluri marcate în finală Donika, alături de Lorincz, au fost cei mai buni marcatori din finală cu câte 5 goluri.

Konstantin Ryabenko-până să joace la Galați, ”Kostea” a evoluat în Kazakhstan pentru Beibarys Atyrau. În cariera lui a mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev, Dinamo Kharkov, Berkut Kiev, Polonia, Stoczniowiec Gdansk și KH Sanok, sau Rusia, Krylia Sovetov 2. Pentru echipele naționale Ryabenko a jucat la patru ediții ale Campionatelor Mondiale, două la U 20 și două la seniori. Unul dintre fundașii de bază ai echipei în cele mai multe jocuri a fost în prima linie alături de colegul său ucrainian Roman Shcherbatyuk sau de Attila Goga. 

Dimitri Nimenko-înainte de Dunărea, a fost în Kazakhstan la Berkut Karaganda. A mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Kompanion Kiev, Donbass Donetsk I şi II, Sokil Kiev. De asemenea a mai jucat în Belarus pentru HK Gomel (I şi II). La echipa naţională a evoluat la mai multe ediţii ale Campionatelor Mondiale seniori şi juniori, ultima oară a jucat pentru Ucraina sezonul trecut la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A. În play-off Dimitri Nimenko a avut un aport decsiv la calificarea în finală fiind al doilea marcator al echipei. 

Sergei Chernenko-a venit la Dunărea de la Kompanion Kiev, Ucraina. În cariera lui a mai jucat la echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev (I şi II),  HK Kiev sau din Suedia: Kramfors Alliansen, Lugnviks IF. La echipele naţionale a jucat pentru toate cele trei echipe ale Ucrainei (U 18, U 20, seniori), la șapte ediţii ale Campionatelor Mondiale. În meciul decisiv din semifinala cu Corona Brașov, Chernenko a marcat un gol de generic. În barajul pentru semifinale a fost al doilea marcator al echipei cu 51 de puncte, 21 de goluri și 30 de pase decisive. 

Roman Shcherbatyuk-fundașul de 34 de ani a jucat înainte de Dunărea în Ucraina la Levy L’viv. Shcherbatyuk nu este la prima experiență în România. Între 2002 și 2005 a jucat în Liga Națională de Hochei pentru Sport Club Miercurea Ciuc. La echipele naționale a jucat la cinci ediții ale Campionatelor Mondiale de juniori și seniori. În barajul pentru semifinale, prima fază a LNH în care a participat, a acumulat 13 puncte, din 4 goluri și 9 pase decisive. În seria semifinală cu Brașovul a suferit o accidentare, după ce a primit un puc în față, ceea ce l-a făcut indisponibil în meciul patru al semifianlei cu Corona.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger