HOCHEI: Victorie cu Fehérvári Titánok. Dunărea a făcut un prim pas spre play-off în Liga Mol

20
Hocheiștii de la Dunărea au obținut a doua victorie consecutivă în Liga Mol. După victoria 4-3 în prelungiri de vineri cu DAB Docler, gălățenii au învins sâmbătă 7-5 (1-1, 5-1, 1-2) Fehérvári Titánok, adversara directă din lupta pentru ultimul loc din play-off-ul Ligii Mol. 
La prima pauză Dunărea și  Fehérvári Titánok au intrat la egalitate 1-1. Oaspeții au deschis scorul în debutul meciului, secunda 33, iar Dunărea a egalat peste patru minute prin golul marcat de Szocs Szabolcs, din pasa lui Phil Bushbacher. După ce americanul a trimis la poartă, portarul a bâlbâit pucul Szocs la interceptat și a egalat. Până la finalul primei părți au mai fost câteva ocazii da a marca la ambele porți, dar cea mai mare le-a aparținut oaspeților, cu șase minute înainte de final au trimis pucul în bară. 
Partea secundă a fost câștigată net de Dunărea 5-2. Gălățenii au început cu un ”parțial” 2-0 în primele trei minute. Imediat după reluarea jocului, 12 secunde, fundașul Tamas Nandor a marcat pentru 2-1 cu un șut din preajma liniei albastre, iar peste trei minute Vitali Donika a pasat excelent în centru la Ondrej Rusnak iar slovacul a marcat pentru desprindere 3-1. Avantajul de două lungimi nu a rezista decât trei minute pe tabelă oaspeții au revenit în joc la 3-2. Peste alte trei minute Dunărea se desprinde din nou, la 4-2, Ondrej Rusnak i-a ”furat” pucul unui fundaș advers în terenul oaspeților a pasat în fața porții unde venise Phil Bushbacher care a marcat pentru 4-2. La scorul de 4-2 începe recitalul lui Vitali Donika. După pasa de la golul de 3-1 cea mai recentă achiziție a gălățenilor a marcat o dublă decisivă în stabilirea rezultatului final. Prima dată Donika a marcat în minutul 31 pentru 5-2. Dunăra evolua în inferioritate numerică gălățenii inițiază un contraatac Donika trece de unul din fundașii adverși și marchează pentru 5-2. Apoi la  patru minute distanță Donika a făcut dubla după un gol marcat de undeva dintre cercurile de angajament. Repriza secundă s-a încheiat 6-3 Fehérvári Titánok a redus din diferență cu patru minute înainte de finalul treimii. 
În repriza a treia Dunărea a trăit periculos și le-a oferit emoții uriașe spectatorilor prezenți la meci. Cu 5.46 înainte de finalul jocului oaspeții s-au apropiat la un singur gol de la 6-3 la 6-5! Pe lângă asta în plină dominare a oaspeților Dunărea mai pierde un fundaș, Tomas Devecka a fost eliminat 2+10 înainte de marcarea golului de 6-5, iar cu un minut și 38 de secunde Ondrej Rusnak a fost eliminat. Dunărea rămâne în patru iar banca oaspeților reacționează rapid și solicită time-out. La reluare se joacă 4-6, oaspeții au scos portarul și au forțat marcarea golului care să trimită meciul în prelungiri, dar defensivă gălățeană, condusă de portarul Vlatsimil Lakosil a rezistat eroic. Cu 36 de secunde înainte de final Phil Bushbacher risipește emoțiile, primește pucul în propria treime de la portarul Vlastimil Lakosil  îl trimite lent spre poarta adversă  iar acesta a alunecat ușor în poarta rămasă goală.   
Dunărea
Vlastimil Lakosil, Bogdan Popa-portari;    
Tamas Nandor, Tomas Devecka-Rastislav Gaspar- Ondrej Rusnak, Vitali Donika-linia I; 
Attila Goga, Mihaly Ede-Szocs Szabolcs-Phil Bushbacher, Levente Lorincz-linia a II-a; 

Botond Flinta, Pal Zsombor-Adrian Irimia-Anton Cristian Popa, Pal Zoltan-linia a III-a; 
Alexandru Ionuț Munteanu, Bogdan Neagoș-linia a IV-a; 
Marius Trandafir, Teodor Mocanu-antrenori.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal