Fetele de la FC Universitatea au șansa să joace la ”Buenos Aires 2018 Summer Youth Olympic Games”

41
În zilele de 18 și 19 februarie, la Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, echipa sub 17 ani de la FC Universitatea, va participa la un turneu de futsal, ce are ca obiectiv formarea echipei naționale feminine de futsal a României-sub 17 ani. ”La acest eveniment vor asista și antrenorii echipei naționale sub 17 ani, pentru a selecționa cele mai talentate jucătoare”, ne-a spus Gabriel Călinescu, antrenorul și președintele de la FC Universitatea, care va conduce echipa gălățeană la turneu alături de colegul  Gabriel Caracaş.

Prima competiție majoră la care naționala proaspăt formată va participa va fi preliminariile pentru ”Buenos Aires 2018 Summer Youth Olympic Games” (Jocurile Olimpice ale Tineretului-ediția de vară 2018).

La turneul de la Odorheiu Secuiesc vor participa 20 de echipe: Ladies Târgu Mureș, Olimpia Cluj, Fair Play București, Armonia Fălticeni, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Sporting Lugaș-Bihor, Real Craiova, CFR Timișoara, ACS Drobeta Turnu Severin, Venus Maramureș, Independența Baia Mare, Universitatea Alexandria, Heniu Prundu Bârgăului, FC Vicovul de Sus-Suceava, Vulpițele Galbene Roman, CSM Pașcani, Universitatea Alexandria, Navobi Iași, Banat Girls Reșița și FC Universitatea Galați.

În urma tragerii la sorți a grupelor FC Universitatea a fost repartizată în grupa A alături de: Vasas Femina Odorheiu Secuiesc,  CSM Pascani și Vulpițele Galbene Roman. ”Vineri, 17 februarie, vom pleca la Odorheiu Secuiesc, urmând să jucăm pe data de 18 februarie, în grupa A, alături de Vassas Femina Odorheiu Secuiesc, CSM Pascani și Vulpițele Galbene Roman. Sunt cinci grupe iar primul loc se va califica direct în sferturi și încă trei echipe de pe locul doi din cele cinci grupe, urmând ca duminică să joace cele opt echipe în sferturi. Doar primele trei echipe vor fi premiate la final”, ne-a declarat Gabriel Călinescu despre componența grupei și sistemul de desfășurare al turneului. 

Gabriel Călinescu, antrenorul ”panterelor negre”, ne-a vorbit și despre componența lotului cu care va aborda competiția. ”Vom participa la acest turneu cu următoarele fete: Carmen Marcu, Andreea Surcica, Roxana Ioan, Mirela Ciobotaru, Laura Pamfile, Mihalea Baglae, Denisa Negoiță și Diana Berlea. Această competiție se adresează jucătoarelor născute în anul 2000 și mai mici. Suntem siguri că vom lăsa o impresie bună la final. Unele dintre fete, Carmen Marcu, Andreea Surcica, Roxana Ioan, Mirela Ciobotaru, Laura Pamfile, cu toate că sunt tinere au destulă experiență deoarece au destule meciuri oficiale la activ, în Liga I, iar celelalte  fete, Mihalea Baglae, Denisa Negoiță și Diana Berlea, vor debuta la echipă cu această ocazie”, ne-a spus Gabi Călinescu despre lotul cu care FC Universitatea se va deplasa în Harghita. 

”Sunt șanse sa ne calificăm în sferturi deoarece avem fete talentate, serioase și cu o mare dorință de a face o impresie buna la acest turneu”, ne-a mai spus tehnicianul gălățean despre perspectivele sale la acest turneu.

Meciurile din Liga I vor fi reluate de FC Universitatea la 12 martie, când au programat un joc pe teren propriu cu Universitatea Alexandria, liderul seriei. Până la reluarea meciurilor din Liga I, duminică, 26 februarie, FC Universitatea își va prezenta lotul în cadrul unui eveniment la Sala Sporturilor ”Dunărea”, în cadrul evenimentului fiind programat și un meci cu cei de la SC Oțelul.      

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal