BASCHET: Phoenix a pierdut în ultimele secunde cu SCMU Craiova

20
Al doilea meci, din seria de trei consecutive pe teren propriu în grupa 7-10 LNBM, a fost pierdut de echipa masculină de la Phoenix la o posesie, cu scorul 84-86, pe teren propriu cu cei de la SCMU Craiova. A fost o înfrângere dramatică, la ultima fază, după un meci extrem de echilibrat și disputat în care cele două echipe au alternat la conducere. 
După primul sfert oaspeții aveau avantaj o posesie, 26-28. În sfertul secund echipa din Craiova s-a impus tot la limită, 17-19, astfel că la pauză mare SCMU Craiova avea un avans de patru puncte, 43-47. Sfertul trei a fost adjudecat de Phoenix 28-22, gălățenii au trecut în avantaj 58-57, 69-64, prin aruncările de trei puncte marcate de Guțoaia și Miller, iar înaintea ultimului sfert Phoenix avea avans o posesie, 71-69. În ultima parte a jocului, Bojovic, cel mai bun marcator al campionatului a fost eliminat. În ultimul parțial cele două echipe au alternat la conducere. Craiova a egalat 71, Guțoaia a marcat din nou de trei puncte și a desprins Phoenix la 75-71, Craiova a revenit și s-a instalat la conducere 81-86, iar Miller, cu o aruncare de trei puncte a apropiat Phoenix la 84-86 cu 36 de secunde înainte de final. După ce Craiova a irosit ultimul atac, Phoenix a avut posesia cu 19 secunde înainte de final, iar în ultimele 5 secunde Tony Gugino a ratat aruncarea de trei puncte care asigura victoria, iar Adrian Guțoaia a ratat ultima aruncare a meciului, de două puncte, care putea aduce prelungirile.

Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Adrian Guțoaia cu 19 puncte, 15 puncte fiind aduse prin aruncările de la trei puncte. Pentru Phoenix au mai marcat: Phillip Miller 18 puncte, 12 dintre ele de la 3 puncte, de altfel, americanul a încheiat meciul cu 100% la aruncările de trei puncte, Tony Gugino 15 puncte (3×3), Milos Bojovic 13 puncte (1×3), Drew Brandon 10 puncte (2×3), Marko Pavlovic  4 puncte, Cătălin Vlaicu 4 puncte, Iosif Pârlog un punct.

În clasamentul grupei 7-10 Phoenix este pe locul doi cu 7-14, 28 de puncte, la două victorii de echipa de pe primul loc Mureș Târgu Mureș, o victorie avans de celelalte două echipe din grupă SCMU Craiova și Dinamo. Pentru Phoenxi urmează un nou meci pe teren propriu, ultimul din grupa 7-10, sâmbătă, 25 martie, cu Dinamo București. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal