Home » » 10 aprilie – Ziua Sportului Curat, sărbătorită la Campionatul Mondial de Hochei de la Galați

10 aprilie – Ziua Sportului Curat, sărbătorită la Campionatul Mondial de Hochei de la Galați”10 aprilie – Ziua Sportului Curat” va fi sărbătorită în acest an la Galați, unde are loc Campionatul Mondial de Hochei pentru seniori, competiție la care participă și selecționata României. Cu această ocazie, Agenția Națională Anti-Doping a pregătit o serie de manifestări tematice, în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață.

Scopul aniversării acestei zile este de a atrage atenția unui public cât mai larg asupra luptei desfășurate la nivel global împotriva dopajului, flagel ce afectează grav și în mod direct sportul, iar în mod indirect, întreaga societate.

„Ziua Sportului Curat” este una specială, dedicată nu doar sportivilor, antrenorilor și în general, oamenilor implicați în sport. Este o zi în care organizații sportive (cluburi, federații, ligi profesioniste) alături de colectivități întregi, practicanți ai sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, sărbătoresc principiile ce ghidează sportul curat, performanța nealterată de mijloace și metode interzise.

Data de 10 aprilie a fost stabilită ca „Ziua Sportului Curat” în 2014, prin „Declarația de la Montevideo”, document semnat inițial de 17 state, în cooperare cu Agenția Mondială Anti-Doping. În România, „Ziua Sportului Curat” a devenit sărbătoare oficială anul trecut, prin Hotărâre de Guvern, la inițiativa Agenției Naționale Anti-Doping”, se arată în comunicatul Agenției Naționale Anti Doping (ANAD). 
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger