FUTSAL: United – vicecampioană după ce a pierdut ”finala finalei” în repriza secundă

32

”Finala finalei”, meciul decisiv al finalei campionatului Ligii I de futsal a fost pierdut de echipa gălățeană de futsal United, scor 5 – 8, la pauză 3 – 2. Cu scorul general 3 – 2 seria din finală se încheie cu victoria celor de la Autobergamo Deva, United încheie sezonul pe locul doi, vicecampioni, o poziție mai sus față de sezonul trecut când și-a adjudecat medaliile de bronz. 
Meciul a fost început de United de la scorul  0 – 1. La prima acțiune ofensivă a jocului Deva a deschis scorul prin Florin Matei, după 21 de secunde de joc. United, cu un suport moral oferit de public, a egalat peste patru minute prin Kailon Borges, cu capul pe spate, din pasa lui Andrei Crăciun, iar peste un minut Moldoveanu a trecut în avantaj United prin intermediul unui șut de la distanță. După ce același Moldoveanu a irosit șansa de a trece în avantaj 3 – 1, Deva a egalat la doi cu 12 minute înainte de pauză. Finalul reprizei inaugurale a fost jucat de United sub amenințarea unei lovituri de pedeapsă după cele cinci greșeli de echipă comise. Scorul primei părți, 3  -2, a fost stabilit cu 9 secunde înainte de pauză Adrian Lașcu a transformat o lovitură liberă din lateral. 
Partea secundă a debutat la fel ca prima, cu un gol marcat de echipa din Deva în primul minut, moldoveanul Cristian Obadă a marcat cu un șut de la distanță la vinclu și a egalat la 3. United a trecut din nou în avantaj, scor  4 – 3, după ce Adrian Lașcu a transformat o nouă lovitură liberă de data asta în poarta apărată de fostul jucător de la United, Vlad Iancu, înlocuitorul gălățeanului Petrișor Toniță. Pe fondul dominării echipei gălățene Deva a egalat la 4, Cristian Obadă a trimis lângă bara lui Wellington. Jocul a continuat să fie spectaculos, cu ocazii de ambele părți, de la United Moldoveanu a trimis la încheietura barelor cu aproape zece minute înainte de final. În doar două minute, de la 4 – 4, echipa din Deva a reușit un parțial 3 – 0 care sa dovedit decisiv în rezultatul final al jocului. La scorul  4 – 7, United a mutat jocul în terenul oaspeților, Cireș, Lașcu și Crăciun au fost aproape de de marca, iar Moldoveanu a nimerit, din nou, bara. În finalul jocului Deva a marcat și pentru  5 – 8, cu 2.49 înainte de final, United a scos portarul, iar Adrian Lașcu a marcat pentru 5 – 8, scorul final din ”finala finalei”. 
La final echipa gălățeană a fost aplaudată de publicul numeros rămas în sală. De altfel, înainte de începerea meciului ușile de acces în sală au fost închise pentru că nu mai erau locuri în sală. 
Vicecampionii României, ediția 2016 – 2017 sunt: Wellingotn Silva, Ionuț Păduraru, Adrian Lașcu, Constantin Burdujel, Emanuel Moldoveanu, Octavian Cireș, Viorel Cojoc, Andrei Apostol, Andrei Crăciun, Ion Al – Ioani, Ovidiu Tudose, Kailon Borges, Vasile Boubătrân, Robert Crișan. Antrenori: David Asandei, Alexandru Tănăsilă și Cristi Ștefu. Pentru clubul United este al doilea titlu de vicecampioană după cel din sezonul 2010 – 2011. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal