Gabi Călinescu: ”Dacă nu vom avea sprijin din partea autorităților locale, la rectificarea bugetară, ne va fi imposibil să păstrăm echipa pe care o avem!”

31
foto: AFC Universitatea Galați 
Pe lângă problemele financiare pe care le întâmpină, singurul club de fotbal feminin din oraș, FC Universitatea, are serioase probleme medicale. O parte importantă din echipă este indisponibilă, din punct de vedere medical. ”În momentul de față principalul obiectiv este să ne recuperăm jucătoarele înainte de începerea noului sezon”, ne-a spus președintele, și unul dintre antrenorii, ”panterelor negre” Gabriel Călinescu. 

Președintele singurului club de fotbal feminin din Galați, ne-a vorbit pe larg despre situația medicală a echipei: ”În luna februarie, Roxana Pazargic s-a operat, ruptura de ligamente, și, din lipsă de fonduri, nu am putut să-i oferim recuperarea la timp, dar din momentul în care am primit sprijin de la autoritățile locale ea este una din prioritățile noastre. Andreea Plic a terminat recuperarea și se simte mai bine, Alexandra Ivan-ruptura de menisc, s-a operat săptămâna trecuta și, de luni, începe recuperarea. Georgiana Stratu-ruptura de ligamente, ea luni va fi internată pentru operație și după 2 – 3 săptămâni va începe și recuperarea. Maria Stamate face recuperare și dacă nu se va reface e posibil sa aibă aceeași problemă pe care o are Alexandra Ivan”, ne-a declarat Gabriel Călinescu referitor la situația medicală a echipei pe care o pregătește.    

Accidentările din timpul campionatului au afectat serios bugetul, și așa redus, al echipei gălățene: ”Pentru noi costurile privind operațiile și recuperarea fetelor sunt foarte mari, dacă ne raportăm la suma pe care am primit-o in luna mai. Dar sănătatea e pe primul loc, în orice activitate, și vom face tot ce depinde de noi să le recuperam și să avem la dispoziție patru din cele cinci fete deoarece, cel putin, Georgiana Stratu nu va putea să joace în tur”, ne-a spus Gabriel Călinescu despre costurile accidentărilor.  
În încheiere, președintele grupării gălățene ne-a spus că sprijinul financiar pe care îl poate primi din partea autorităților locale, la rectificarea bugetară, este foarte important pentru formarea echipei cu care clubul gălățean va aborda sezonul viitor. ”Dacă nu vom avea sprijin din partea autorităților locale, la rectificarea bugetară, ne va fi imposibil să păstrăm echipa pe care o avem in momentul de față. Dar, sunt sigur ca cei care sprijină sportul gălățean nu vor uita de echipa de fotbal feminin”, a încheiat președintele Gabriel Călinescu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal