Home » » Tradiția continuă: FC Universitatea vs. Echipa Jurnaliștilor, cronica unui meci de toată frumusețea

Tradiția continuă: FC Universitatea vs. Echipa Jurnaliștilor, cronica unui meci de toată frumusețea
Tradiționalul joc de pe terenul Dunărea II dintre FC Universitatea Galați, echipa de fotbal feminin a orașului, și Echipa Jurnaliștilor gălățeni (plus prietenii), ce a avut loc sâmbătă, s-a încheiat la egalitate, scor 6-6.
Fetele au început în forță meciul și au reușit să marcheze repede, însă jurnaliștii s-au repliat și până la pauză au reușit chiar să preia conducerea, scor 4-2! Repriza a doua le-a aparținut în totalitate fetelor, care au reușit chiar să și conducă, scor 5-4, însă în final s-a încheiat 6-6, după o altă răsturnare de scor.

Din echipe fetelor au fost remarcate chiar din teren de către băieții care abia mai puteau să țină ritmul de joc, Loredana Nica pentru că nu putea trece nimeni de ea, Irina Ivan că ținea defensiva sus și îi prindea pe jurnaliști în offside, Monica Bențoiu că-i dribla pe toți la rând, plus toate celelalte fete, care au evoluat demn de toată admirația.

De la echipa jurnaliștilor a fost remarcat apărătorul Marius Țuca (Divizia locală, Digi24) de către Mișu Ciobanu, directorul tehnic al echipei feminine, pentru numeroasele intervenții în defensivă, plus Cătălin Panait, unul dintre cei aduși să mențină echilibrul dintre profesionalismul fetelor și amatorismul jurnaliștilor când vine vorba de practicat fotbal. L-ar fi luat nea Mișu cu un contract în alb dacă mai antrena acum la o echipă de seniori. Au mai fost remarcați Sorin Gheorge (RTV) pentru indisponibilitatea la efort, portarul Tudor Neacșu pentru atitudinea cu care își aranja defensiva mereu rătăcită, dar și Ionuț Bădăluță pentru că a reușit să marcheze un gol, din postura de fundaș central (deși era cel mai avansat jucător al echipei în acel moment). De remarcat și directorul tehnic al jurnaliștilor, Cătălin Rădulescu (Monitorul de Galați), care tot meciul a stat de fapt pe banca fetelor de la Universitatea și le-a încurajat. Din echipa jurnaliștilor a făcut parte și baschetbalistul Robert Bolobiță, ratangiul de serviciu, cel care a irosit cele mai clare ocazii de gol, deși s-a descurcat bine per total.

Coautor la patru din cele șase goluri ale echipei sale, Mani Săvăstru (Lider Sportiv, ProFM LiderFM), co-organizator al meciului, a spus: Ne bucurăm că am reușit să organizăm și în acest an meciul cu fetele. Țin să-i felicit pe această cale pe antrenorii Gabi Călinescu și Alexandru Caracas pentru ceea ce fac aici zi de zi. Chiar vorbeam cu băieții care au jucat și anul trecut, și spuneam cu toții că se simte evoluția fetelor, au progresat față de anul precedent. Asta înseamnă că aici se muncește bine. Le felicităm, pe această cale, pe fete, care sunt de toată admirația pentru ceea ce fac. Le urăm succes în noul sezon”.

La meci a asistat și Cristian Munteanu, portarul de legendă al Oțelului, cel care a apărat în poarta jurnaliștilor în meciul de anul trecut. ”Da, mi-aș fi dorit să fiu în poartă și acum, dar niște probleme de spate m-au făcut să rămân doar pe bancă. Am trecut la partea managerială, ca să zic așa. Le felicit pe fete și mă bucur să văd implicare în fenomenul fotbalistic, chit că vorbim de sectorul feminin, pentru că publicul gălățean e dornic să vadă sport, e dornic să vadă performanță”.

În meciul din sezonul trecut scorul a fost 7-7, iar de această dată 6-6. Cu siguranță că tradiția jocurilor dintre jurnaliștii gălățeni și prietenii lor versus FC Universitatea Galați vor continua și de acum înainte. 
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger