BASCHET: Spaima granzilor revine. O nouă victorie marca Phoenix în fața CSM Oradea

64
Echipa masculină de la CS Phoenix Galați și-a recăpătat statutul de statutul de spaimă a granzilor. Trupa pregătită de Florin Nini a obținut o nouă victorie de prestigiu în ”liga uriașilor”. Penultima campioană a României, CSM CSU Oradea, a fost învinsă, la Galați, în etapa a V-a din LNBM. Phoenix s-a impus la o posesie, scor 89 – 86, după un meci controlat în întregime de echipa gălățeană, dar cu un final de meci pe muchie de cuțit.       
Gălățenii s-au desprins decisiv după prima parte a meciului, încheiată cu un avans de 12 puncte, scor 51 – 39. Băieții lui Florin Nini și-au adjudecat primul sfert cu scorul 24 – 18. Scorul primului parțial a fost stabilit de omul meciului Sead Hadzifezovic, cu o ”dublă” marcată pe  ”buzzer beater”. În parțialul secund Phoenix s-a impus cu scorul 27 – 21. Căpitanul Gugino a deschis sfertul cu o ”triplă”,  Hadzifezovic a menținut avansul gălățenilor la +11 cu un parțial 5 – 0, scorul pauzei fiind stabilit de Cam Rundles cu două puncte marcate pe sirenă. Echipa oaspete a dat primele semne de revenire în al treilea parțial adjudecat de bihoreni la limită cu scorul 27 – 28. Phoenix a dominat începutul de parțial, Rundles a reușit de unul singur un parțial 4 – 0,  Hadzifezovic a fost inspirat la aruncările din afara semicercului, iar cu 4.45 minute rămase de jucat din sfert americanul Gugino a marcat o triplă pentru scorul 69 – 55, +14 Phoenix cea mai mare diferență din meci. Pe parcursul celui de la treilea sfert Oradea s-a apropiat la două posesii, scor 71 – 65, însă finalul de sfert le-a aparținut gazdelor cu Hadzifezovic și Rundles în mare formă. În debutul ultimului sfert, încheiat 19 – 11 pentru echipa din Oradea, oaspeții s-au apropiat la cinci puncte grație punctelor marcate de Mandache. Rundles a replica cu două coșuri de tei puncte, air avansul Phoenix era de  nouă puncte, 84 – 75. Oradea a revenit în joc s-a apropiat la patru puncte, cu 3.55 înainte de final. Chiar dacă era în ultimul sfert, și nu mai era obligatorie folosirea lui, Florin Nini la trimis în tern pe Mihai Măcicuă, românul U 23 al gălățenilor din echipa de start, iar încrederea tehnicianului gălățean i-a fost răsplătită de Măciucă cu două libere transformate cuc are Phoenix a trecut în avantaj de șase puncte. Gălățenii au reușit să se mențină la conducere până la final, chiar dacă oaspeții s-au apropiat la 3 puncte.  
Cel mai bun jucător al meciului a fost Sead Hadzifezovic cu 26 de puncte și 9 recuperări. Pentru Phoenix au mai marcat: Rundles 25 p (4X3), Gugino 15p (3X3), Miller 8p, Pavlovic 6p, Măciucă 5p, White 4p. După victoria cu Oradea Phoenix este pe locul patru cu 9 puncte, primele patru echipe din LNBM au același număr de puncte 9, patru victorii – o înfrângere. Pentru Phoenix urmează meciul de la București cu Steaua,10 noiembrie.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal