Home » » Capcana în care pică fiecare parior și cum faci să scapi din ea?!

Capcana în care pică fiecare parior și cum faci să scapi din ea?!Bookmakerii nu trebuie să gândească strategii complicate pentru a fi în avantaj în fața pariorilor. Aceștia din urmă își întind singuri capcane, fie că joacă la bursa de pariuri Betfair, fie că sunt clienții unei agenții online „clasice”.
Singurul obstacol în calea unui parior de succes este ridicat de propriile slăbiciuni psihice, care determină două tipuri principale de comportament falimentar. Prima greșeală majoră pe care o fac pariorii „de rând” este că nu au răbdare să obțină un profit „organic”, bazat pe un plan de joc care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Graba ... falimentează treaba

Cine nu e făcut pentru pariuri vrea să transforme 100 de lei în 1000 cât ar bate din palme. Cum se poate face acest lucru? Sunt două modalități: fie joacă bilete de tip cearșaf, cu peste 10 selecții, pentru a obține cote finale foarte mari, fie apelează la strategia Easy Money, în care mizează tot bugetul pe un singur pariu. Ambele variante sunt falimentare. Pariurile multiple cu multe selecții te „ucid” încet, dar sigur, iar Easy Money te lasă fără bani subit.

Un obiectiv realist pentru un parior amator ar fi să dubleze banii într-o lună, dacă joacă constant. Ținta de profit poate fi atinsă dacă se respectă un management al banilor, prin pariuri single sau cu cel mult două selecții. Este, însă, foarte greu să respecți managementul banilor, pentru că intervine a doua greșeală majoră a celor care nu își pot controla emoțiile: jucatul la recuperare.

Poți pierde totul în câteva ore


Până nu te disciplinezi, tot primești lecții, adică pierzi într-o singură zi tot ce ai câștigat într-un timp îndelungat. Sunt sigur că și tu ai trecut prin așa ceva, dar îți dau un exemplu personal, pentru a înțelege mai bine la ce mă refer.
Am plecat de la un buget total de 100 de lei, propunându-mi o țintă zilnică de profit de 10 lei și un buget zilnic de 20 de lei. Cu alte cuvinte, dacă ajungeam la 10 lei câștigați într-o zi, mă opream. Dacă pierdeam 20 de lei încercând să obțin acel profit, mă opream. După trei luni în care am respectat planul, aveam în cont 850 de lei. De la această sumă am început să pariez într-o zi. Am făcut rapid 860 de lei, dar nu m-am oprit.
Am mai pus un pariu în care am mizat 5 lei. L-am pierdut. Cum o greșeală atrage altă greșeală, am pariat 10 lei ca să recuperez acei 5 lei. Era o zi fără noroc. Am pierdut din nou. Am tot jucat la recuperare, mărind miza succesiv, până când am pierdut toți banii pe care îi câștigasem în ultimele trei luni și pentru care „cheltuisem” destul timp.


Există o soluție

Atunci când intri în acea stare a jocului la recuperare, nu mai ai mintea limpede. Nu te mai gândești decât cum să iei înapoi cât mai repede ce ai pierdut și joci pe primul meci care îți apare în față, fără să îl fi analizat în prealabil. Poate faci o analiză pe loc, dar ea nu are nicio valoare, pentru că ești marcat afectiv de eșecurile din respective zi. Nu-ți mai pasă că este un meci din liga a 2-a olandeză sau că este o partidă din Venezuela, competiții despre care nu știi nimic. Spui „ori la bal, ori la spital. Dacă pierd și acum, nu vreau să mai aud de pariuri”. 
Mare problemă este că cei mai mulți pariori refuză să învețe ceva din asemenea experiență. După un timp, realimentează contul și fac aceeași greșeală atunci când au o serie de bilete pierdute. Există vreun leac pentru această „capcană”? Poate că da.
Bagă-te singur în ședință și spune-ți: „dacă închid acum site-ul de pariuri, mâine voi recupera ce am pierdut. Dacă nu îl închid, voi pierde tot”. Nu există reveniri miraculoase. Poate că vei avea noroc și vei recupera o parte din ce ai pierdut, dar nu vei vrea să te oprești până când nu recuperezi tot și vei termina ziua cu zero lei în cont. Este o certitudine!


Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger