Home » , , » Victorie de prestigiu pentru Phoenix, 93 - 85 cu Steaua, vicecampioana României

Victorie de prestigiu pentru Phoenix, 93 - 85 cu Steaua, vicecampioana RomânieiEchipa de Liga Națională de la CS Phoenix Galați a obținut un nou succes de prestigiu în ”liga uriașilor”. Băieții lui Florin Nini au învins, în fața unei ”Polivalente” umplută de fanii gălățeni, Steaua București, vicecampioana României, cu scorul 93 - 85 (22 - 25, 24 - 18, 20 - 20, 27 - 22).

Deși în clasament cele două echipe erau separate de cinci victorii, cinci puncte, pe parchet diferența dintre cele două echipe nu s-a văzut. Phoenix și Steaua s-a bătut de la egal la egal, pe parcursul jocului au fost 12 egalități și 15 schimbări la conducere. După primul sfert Phoenix avea deficit de o posesie, scor 22 - 25 pentru Steaua. Imediat după reluarea jocului, în al doilea parțial Phoenix a trecut la conducere, scor 36 - 33, după o triplă a lui Tony Gugino, prima pentru Phoenix din acest joc, reușita căpitanului fiind repetată de Cătălin Petrișor care a desprins Phoenix la +8, scor 41 - 33. Până la pauza mare s-a mai înregistrat un moment de egalitate, cu 1.13 înainte de plecarea la vestiare Steaua a egalat la 43, însă ultimul cuvânt al reprizei a fost al gălățenilor Kalve a ”închis” prima repriză cu un coș marcat cu trei secunde înainte de pauză. Steaua s-a apropiat de Phoenix în a treia secvență de joc, după 7.45 minute oaspeții au trecut din nou în avantaj, scor 60 - 59, însă imediat Cătălin Petrișor a repus avantajul în dreptul Phoenix pe tabelă cu o dublă, scor 61 - 60. În ultima parte a jocului Phoenix a intrat cu un avantaj de o posesie, scor 66  - 63. Oaspeții au egalat prima dată la 71, după care au trecut în avantaj, scor 71 - 73, când mai erau șase minute de jucat din meci, și 79 - 75, în minutul 35 al jocului. Jarvis Threatt și Tudor Sabău au egalat  la 79. Când mai erau puțin peste două minute de joc s-a înregistrat ultimul moment de egalitate din meci, Steaua a egalat la 80, și a trecut în avantaj, scor 81 - 80, după două libere transformate. Replica a venit de la căpitanul Tony Gugino cu o nouă ”triplă”, scor 83 - 80, dublat de două libere transformate de Ernests Kalve, moment al jocului ce a reprezentat desprinderea decisivă a gălățenilor. Până la finalul jocului Steaua a mai marcat de două ori, la scorul 85 - 83, avantajul de două puncte al gălățenilor fiind imediat dublat de Tudor Sabău cu o ”dublă”, scor 87 - 83, și la scorul 92 - 85, în ultimele 20 de secunde ale jocului când învingătoarea era decisă deja.    


Triple - double pentru Jarvis Threatt 


Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Phillip Miller cu 18 puncte, însă de remarcat este performanța lui Jarvis Threatt. Sportivul de 24 de ani a reușit un triple - double în premieră pentru Phoenix în acest sezon. În jocul cu vicecampioana Threatt a marcat 15 puncte, a reușit 12 recuperări și a oferit 11 pase decisive. Pentru Phoenix au mai punctat: Artino 16p, Gugino 16p, Kalve 10p, Sabău 6p, Petrișor 5p, Pavlovic 4p, Andrei 3p. Victoria cu Steaua este a opta pentru Phoenix, iar în clasament echipa gălățeană este pe locul opt cu 24 de puncte, 8 /8 victorii - înfrângeri.  
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger