Home » , , » BASCHET: În exil, Phoenix a fost aproape să învingă campioana

BASCHET: În exil, Phoenix a fost aproape să învingă campioana

Echipa gălățeană a avut +23, dar a pierdut în ultima secundă cu campionii 

Exilați în Arena de Baschet din Capitală, baschetbaliștii de la Phoenix au ratat de puțin o nouă victorie de prestigiu în LNBM. Gălățenii au pierdut cu scorul 73 - 76, jocul cu campioana U BT Cluj - Napoca, campionii și-au asigurat victoria cu o aruncare de trei puncte, marcată pe sirenă, în ultima secundă a jocului. 

Primul sfert al jocului s-a încheiat cu scorul 19 - 19, după un parțial echilibrat în care Phoenix a condus prima.  În debutul sfertului doi, încheiat cu scorul 30 - 11, pentru Phoenix, campionii au trecut la conducere, dar Phoenix a replicat imediat și a egalat la 23. Imediat gălățenii au replcat cu un parțial 19- 1, cu care s-au instalat la conducere 42 - 24, iar la pauza mare Phoenix avea avantaj de 19 puncte, scor 49 - 30.

Prima parte din sfertul trei, încheiat 14 - 19 pentru echipa din Cluj, a fost dominată de gălățeni care au atins apogeul cu patru minute înainte de ultimul sfert când aveau avantaj de 23 de puncte (+23), scor 58 - 35. Clujul a revenit în finalul parțialului și a redus diferența la 14 puncte, scor 63 - 49. Sfertul decisiv a fost adjudecat de echipa campioană cu scorul 27 - 10. Clujul s-a apropiat la șase puncte, când mai erau de jucat patru minute, iar cu două minute înainte de final s-au apropiat la un singur punct. Marko Pavlovic a marcat, din două libere, și a trecut Phoenix în avantaj de o posesie, scor 70 - 67, echipa din Cluj a beneficiat de patru aruncări libere consecutive, a transformat trei, și a egalat la 70, când mai erau 50 de secunde din joc. Până la finalul jocului Phoenix a mai marcat patru puncte, prin liberele transformate de Jarvis Threatt, ultima cu opt secunde înainte de final pentru scor 73 - 73, în schimb clujenii au avut ultima aruncare a jocului, în ultima secundă, pe sirenă, și au marcat din afara semicercului stabilind scorul final 73 - 76. 

Jarvis Threatt cu 18 puncte li 6 pase decisive, a fost cel mai bun marcator al echipei gălățene. Phillip Miller, cu 16 puncte, a fost al doilea marcator al echipei, ceilalți jucători care au punctat contra campionilor au fost: Tony Gugino 12p, Marko Pavlovic 12p, Will Artino 10p, Sead Hadzifezofic 3p și Mihai Măciucă 2p.

Cu o etapă înainte de finalul fazei I, sezonul regulat, Phoenix este pe locul 7 în LNBM cu 10/11, două jocuri în plus față de echipa de pe locul opt SCMU Craiova 9/10. De altfel, locul șapte la finalul sezonului regulat va fi tranșat de cele două echipe sâmbătă, 24 martie, la Galați, în ultimul meci din sezonul regulat.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger