Home » , » Liviu Ciubotariu, despre Liga Elitelor U 15

Liviu Ciubotariu, despre Liga Elitelor U 15Federația Română de Fotbal a lansat recent Liga Elitelor U 15, competiție ce se adresează copiilor născuți în anul 2004 sau mai târziu. Președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a declarat, la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM,  că noua competiție lansată de FRF vine să continue Turneul Speranțelor de sezonul trecut. ”Liga Elitelor sub 15 ani este un proiect nou al Federației Române de Fotbal, anul trecut a fost Turneul Speranțelor, competiție ce se adresa copiilor născuți în anul 2004, care în acel moment nu aveau o competiție propriu zisă, jucau la 2003 cu un an mai sus de vârstă. Federația a zis să continue acest proiect, Turneul Speranțelor se va face anul acesta la copii născuți în anul 2005, deja am început selecțiile, am făcut trei selecții. Selecțiile sunt făcut de antrenorul zonal, numit de Federație, domnul Adrian Oprea, de la LPS directorul adjunct, după care noi am numit anul trecut doi antrenori, Gheorghiță Popa și Laurențiu Marcu, și anul acesta l-am cooptat și pe Ciprian Mocanu, de la Fortuna și LPS. Avem un staff destul de numeros pentru acest nivel, alte echipe aveau doar antrenorul zonal, el făcea și foaia și încălzirea, tot. Noi am reușit să aducem acești băieți pe bază de voluntariat, pentru două luni, a fost o acțiune foarte frumoasă, am primit fonduri de la Federație”.             

Legat de formatul de desfășurare al competiției președintele AJF - ului local a spus: ”Pentru copii născuți în anul 2004  trebuia să fie o continuitate, iar Federația s-a gândit la această Ligă a Elitelor U 15 o competiție nouă. Ei aveau campionatul U 15 care se juca pe plan local, dădeam o câștigătoare, care mergeau la zone și se desemna câștigătoarea. Acum s-a schimbat un pic competiția, este ca la nivel de U 19 - U 17. Se face mai întâi o etapă preliminară, pe care trebuie să o facem noi la județe, în funcție de numărul de echipe înscrise putem să trimitem mai departe două - trei echipe. Să  meargă mai departe să concureze cu județele limitrofe. Se face o etapă regională un de vor fi 16 serii de câte 6 echipe, probabil vom fi cu județele de lângă: Brăila, Vrancea, nu cred că vom ajunge până la Constanța. După care se califică locul 1 în etapa sferturilor. Aici deja intervine Federația, începând din sferturi echipelor li se asigură totul, deplasări, ambulanță, arbitraje. Problema este că Federația putea să intervină un pic mai jos, dar este primul an, poate de la anul va fi altfel, să intervină și la această etapă regionale unde echipele trec la un nivel superior campionatului județean și intervin alte cheltuieli, ambulanță, asistenți medicali, medici, arbitraj, se duc cam la 1.000 de lei pe meci pentru un joc acasă. Sunt cinci jocuri, cine își permite, nu neapărat valoarea”.   
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SportGalati.com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger